Növények gondozása

Növények gondozása

Hajnalka

Ipomoea purpurea

2018. január 24. - Házipraktikák
  • A hajnalka a kerítések, lugasok, falak, teraszok befuttatására kiváló. Dúsan virágzik és gyorsan fejlődik, de csak a napos vagy gyengén árnyékos helyet kedveli. Akár 3 méter magasra is felkapaszkodik. Nevelése nem igényel szaktudást.
  • A legegyszerűbb szaporítási módja a magvetés. Magját áprilisban vessük cserépbe. A tápdús kerti talajon fejlődik leginkább. Vetés előtt egy napig áztassuk langyos vízben, hogy a kemény héja fellazuljon. A palántákat májusban tegyük ki földlabdával együtt a szabadba.
  • A növény az átültetést rosszul tűri, ezért a legjobb állandó helyére vetni április közepén. Ültetés után jól be kell öntözni.
  • A hajnalkát a szárnydugvány gyökereztetésével is szaporíthatjuk. Őszre begyökeresedik, és a tél elejéig virágzik. A fagyok előtt fagymentes helyre kell vinni!
  • Mivel a hajnalka levelein keresztül sok vizet párologtat, gyakran kell locsolni. A száraz, meleg napokon naponta kell öntöznünk és tápoldatoznunk. Ügyeljünk arra, hogy a talaja mindig nyirkos legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr713599363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása