Növények gondozása

Növények gondozása

Banánfa (lakásban)

2018. január 21. - Házipraktikák
  • A banánfa a lakásban tágas helyet igényel, mivel elérheti a 2 méteres magasságot, a levelei pedig széltében az egy métert. Elhelyezhetjük télikertben vagy verandán is. Nyáron kitehetjük a szabadba.
  • A sok fényt szereti, a közvetlen napsütést is elviseli, de nyáron a tűző nap megperzselheti a fiatalabb leveleket. Ilyenkor a növényt árnyékoljuk, vagy tegyük védett helyre. Ha a lakásban a hőmérséklet meghaladja a 21 °C-t, szellőztessünk, télen nem csökkenhet 18 °C alá.
  • Tavasztól őszig rendszeresen öntözzük. Télen viszont csökkentsük az öntözést, de a virág földje (még az alsóbb rétegei is) mindig legyen nedves. Melegben a növény leveleit is permetezzük, mert nyirkosan kell tartanunk. A permetezés és a nedves levelek száradása során a növényt nem érheti a nap. A növekedés időszakában kéthetente tápoldatozzunk.
  • A kisebb növényeket tavasszal ültessük át laza, vízáteresztő földbe. A nagyobb virágok esetében a talaj felső (3-5 cm) rétegeit cseréljük le frissre.
  • Sarjakról szaporíthatjuk. Az idősebb növények mellett kifejlődött sarjakat tavasszal válasszuk le és ültessük cserépbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4513592255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása