Növények gondozása

Növények gondozása

Golgotavirág

Passiflora caerulea

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Őshazája Brazília és Mexikó. Európába a XVII Században került. Nálunk a leismertebb a kék golgotavirág. A növényt jezsuiták nevezték el.
  • Virágzáskor sok fényt igényel. A közvetlen napsütést is jól bírja. Nyáron kitehetjük a kertbe vagy az erkélyre védett, napos helyre. Mivel indáival kapaszkodik, a növekvő hajtásoknak okvetlenül készítsünk támasztékot. Júliustól a fagyokig folyamatosan virágzik.
  • Ősszel a hideg beállta előtt vigyük vissza a lakásba. Hűvös helyiségben teleltessük. Fényszegény időszakban előfordul levélhullás, illetve levélsárgulás. Ez azonban nem káros, hanem természetes folyamat.
  • Tavasztól őszig bőségesen, télen mérsékelten öntözzük. Nyáron hetente egyszer tápoldatozzuk.
  • A növényt mindig tavasszal ültessük át virágföldbe, a fiatalt évente, az idősebbet szükség szerint. Ilyenkor a hajtásokat alaposan metsszük vissza.
  • Szaporítható gyökérbujtással vagy dugványozással. Dugványt tavasszal és ősszel vágjunk. Vízben gyökereztessük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9413599311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása