Növények gondozása

Növények gondozása

Azálea

Rododendron

2018. január 21. - Házipraktikák
  • Az azálea, vagy más néven rododendron a legszebben virágzó szobanövények egyike. Ázsia, Európa, Amerika hűvösebb, nedvesebb éghajlatú területein honos, örökzöld vagy lombhullató cserje. Nálunk leginkább a lakásban tartott változatai a legismertebbek.
  • A virágzó azáleát tegyük világos, hűvös helyre, az ablak közelébe. A közvetlen napsütéstől azonban óvjuk. A meleg, száraz levegőn elpusztul. Kedvező feltételek között viszont két hónapon át is virágozhat.
  • Rendszeresen locsoljuk, de ne öntözzük túl. A virág talaja mindig legyen nedves, mert ha a talaj kiszárad, a virágok és a bimbók lehullnak. Az öntözéshez legjobb az esővíz. Amikor csapvízzel öntözünk, csak állott vizet használjunk. A hideg, klóros víz virágpusztulást és levélhullást okozhat.
  • Az elvirágzott növényt hűvös, párás körülmények között tartsuk. Ha van kertünk, májusban ültessük félárnyékos helyre. Legjobb cserepestől kisüllyeszteni. Nyáron tápoldatozzuk, ősszel vigyük vissza a lakásba. Világos, hűvös helyen teleltessük, mérsékelten öntözzük. Márciusban ismét tegyük meleg helyre, rendszeresen öntözzük, hogy a virágzás meginduljon.
  • Elvirágzás után ültessük át tőzeg, lombtrágya, fenyőtű és homok keverékébe. Átültetésre kétévenként kerüljön sor. Ilyenkor vágjuk vissza a növényt, hogy a következő évben erőteljes hajtások fejlődjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913592217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása