Növények gondozása

Növények gondozása

Angyaltrombita (kertben)

2018. január 21. - Házipraktikák
  • angyaltrombita21.jpg
  • Brugmansia. A növény a trópusi területeken őshonos. Kora nyártól késő őszig folyamatosan, gazdagon hozza csüngő virágait. Bokros, sötétzöld lombozata rendkívül dekoratív a teraszon, erkélyen, vagy a kertben.
  • Gondozásakor legyünk óvatosak, mert minden része (gyökere, szára, levele, virága, magja) igen mérgező.
  • A védett, napos helyet szereti. A tűző naptól azonban óvni kell. Nyár elején, ha módunkban van, a kertbe napos helyre ültessük ki. Rövid ideig képes elviselni az enyhe fagyot. Télen világos, fagymentes helyen, gyér öntözéssel tartsuk. Ha magasabb hőmérsékleten teleltetjük, már egészen korán virágzik.
  • A növény nem szárazságtűrő, ezért bőségesen kell öntözni. Hetenként 1-2 alkalommal tápoldatozzuk, a lombozata egészségesen fog növekedni.
  • Tavasszal érdemes megmetszeni, hogy formát adjunk neki. Ilyenkor ültessük át tápanyagban gazdag földkeverékbe.
  • Zöld dugványról könnyen szaporítható. Roppant gyors növésű, a lakásban 3-5 évnél tovább nem igen tartható, mert olyan terebélyes lesz, hogy nem tudunk neki megfelelő helyet biztosítani. Ezért célszerű utánpótlást nevelni, és négyévenként felfrissíteni növényünket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1113591717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása