Növények gondozása

Növények gondozása

Jukka

Yukka

2018. január 25. - Házipraktikák
  • Közép- és Észak-Amerika szárazabb vidékein honos. Törzset nevelő és törzs nélküli örökzöld növény. A törzses jukkának fás szára van, melyből több zöld, húsos rozetta fejlődik ki. A törzs nélküli jukka egyszerű levélrozetta. Nálunk mindkét fajtája megtalálható.
  • Világos, szellős helyen tartsuk. Egész évben a közvetlen napfényt kedveli. Hűvös helyiségben, mérsékelt öntözéssel teleltessük. Tavasszal, március-április folyamán már a szabadba, kertbe vagy erkélyre állíthatjuk napos, esetleg félárnyékos helyre, és rendszeresen öntözzük. Ősszel október közepéig kint maradhat, néhány fokos hideget is elbír.
  • A jukkának nem árt a száraz levegő, de ajánlatos a növényt gyakran vízzel permetezni, mert a száraz levegőben ki van téve a takácsatkák fertőzésének. Elsárgult leveleit rendszeresen távolítsuk el. Az alsó levelek sárgulása természetes folyamat, az újak kialakulása pedig annak a jele, hogy a növény jól érzi magát.
  • Az idősebb növényeket elegendő háromévenként átültetni, ilyenkor a megvastagodott gumós gyökereit leválaszthatjuk, és ily módon szaporítjuk. A frissen átültetett növénynek nem kell külön tápanyagot adni. Február előtt semmiképpen se cserepezzük át a növényt. A cserép alján mindig legyen kavicsréteg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr113601815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása