Növények gondozása

Növények gondozása

Jázmin

Jazminum

2018. január 25. - Házipraktikák
  • A jázmin világos, napos helyen érzi jól magát. Kényes növény, a fagyra igen érzékeny, ezért megfelelő védelmet igényel. Május közepétől azonban érdemes kitenni a szabadba. Széltől védett teraszon vagy az épület déli oldalán kitűnően fejlődik, szépen virágzik. Sok illatos, fehér, csillag alakú virágot hoz.
  • Ha a növény nyáron a lakásban marad, lehetőleg hűvös helyre tegyük, és rendszeresen gondoskodjunk számára friss levegőről, különben a melegben a szár hirtelen megnő, erőtlen lesz. 16 °C körüli hőmérsékleten teleltessük.
  • A jázmin vízigényes, különösen a fejlődés idején, tavasszal és nyáron. Bőven öntözzük, de ne álljon sokáig vízben, mert a pangó vizet nem szereti. Forró nyári napokon érdemes többször vízpermettel hűsíteni a lombját. Télen keveset locsoljuk. Növekedési időszakában ajánlatos kéthetente tápoldatozni.
  • Tavasszal ültessük át, az idősebb növényeket elegendő 2-3 évenként. Átültetéshez egyszerű földkeveréket használjunk, előnyös viszont, ha komposztot is keverünk hozzá.
  • Dugvánnyal szaporíthatjuk. Hajtásokat tavasztól nyár végéig vághatunk, lehetőleg fiatalokat válasszunk. A gyökeresedéshez 20 °C-s talajhőmérséklet szükséges.
  • A növényt minden évben virágzás után vágjuk vissza, hogy bokrosabb és szép rendezett legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6413601811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása