Növények gondozása

Növények gondozása

Japánbirs

Chaenomeles japonica

2018. január 25. - Házipraktikák
  • A japánbirs a tavasz legélénkebb virágú díszcserjéje. Igen sok fajtája van, legkedveltebbek a sötétpiros színűek. Áprilisban a lombfakadás előtt vagy azzal egy időben nyílik. Virágával, levelével és termésével díszít. Termése a birsre emlékeztet, igen kellemes illatú.
  • Kertbe magányosan vagy kisebb csoportba ültessük, de sövénynek is alkalmas, mert a metszést jól tűri. Napos, meleg helyen, tápdús, nem túl száraz talajban fejlődik legjobban. A meszes talajt nem kedveli, levelei megsárgulnak.
  • Száraz helyen öntözni kell. Az öntözés főleg az ültetés utáni első két évben fontos, míg a növény gyökérzete regenerálódik. Az időjárástól függően évente legalább 6 öntözés is szükséges lehet, egy-egy alkalommal tövenként két vödör vízzel. A jól begyökeresedett cserjét viszont már a szokásos módon locsoljuk.
  • Ha a növény metszése szükséges, csakis elvirágzás után metsszük! Így nem fosztjuk meg magunkat a gazdag virágpompától.
  • Szaporíthatjuk zölddugványról júniusban-júliusban, vagy késő őszi fásdugványról. Alkalmazható még a gyökérsarjak leválasztása, valamint a feltöltéses bujtás is. Magról jól szaporítható. Az egyes változatok megtartják sajátságaikat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2413601801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása