Növények gondozása

Növények gondozása

Jácint

Hyacinthus

2018. január 25. - Házipraktikák
  • Nálunk az egyik leggyakrabban hajtatott hagymás virág.
  • A hagymákat szeptember végén, október közepén ültessük virágágyba vagy pázsitos területre, hogy a gyökerek a hideg beálltáig kifejlődjenek. Ültetésre világos, napos és szélvédett helyet válasszunk. A virágágy földjét jól munkáljuk meg, és tápdús komposztfölddel javítsuk fel.
  • A növényt sorokba, 15 cm tőtávolságra ültessük. Nagyon vigyázzunk a mélységre, mert a hagymák takarás nélkül könnyen megfagyhatnak. Legjobb 10-20 cm mélyre tenni. A hagymák duggatása előtt ajánlatos a barázdákat homokkal is beszórni.
  • Elvirágzásig (április) nem kell öntözni, mivel a talajban még elegendő nedvesség áll rendelkezésére. Ugyanakkor nem árt 2-3 alkalommal tápoldatozni, valamint gyomtalanítani. Száraz időben virágzás után feltétlenül öntözzük a talajt, nehogy kiszáradjon. Az elvirágzott tövekről mindig vágjuk le a tőkocsányokat.
  • A jácint hagymája hároméves korig növekszik, ezután erősen sarjadni kezd. A sarjhagymákat leválaszthatjuk, és ültessük ki a kertbe, szép virágok fejlődnek ki belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6513601793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása