Növények gondozása

Növények gondozása

Ibolya (kertben)

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Viola. Erdőt ékesítő illatos ibolyát otthon is nevelhetjük. Virágzás után ássuk ki, szedjük szét gyökeres sarjakra, majd a kertben ültessük el félárnyékos helyre, fák, cserjék alá. Ha öntözzük, elviseli a napos helyet is. Nemesített fajtái kiválóan használhatók szegélynövénynek!
  • Cserépbe is tehetjük. Néhány erőteljes tövet (kétéves) földlabdával együtt emeljünk ki a földből, és helyezzük megfelelő méretű (10 cm) cserépbe. A hiányzó talajt pótoljuk nyirkos kerti földdel. Bőségesen öntözzük, majd tegyük hidegágyba vagy eredeti helyükhöz hasonló körülmények közé gyökerezni. Januártól a lakásban világos, mérsékelt melegben hajtassuk.
  • A virágot háromévenként át kell ültetni, fel kell frissíteni, mert különben tápanyag hiányában elsatnyul. Átültetésnél vágjuk vissza a hosszú gyökereket, ha szükséges, a sűrű gyökérzetet válasszuk szét. Az átültetett növényt alaposan öntözzük meg, és a későbbiekben is rendszeresen locsoljuk.
  • A növény tőosztással, dugványozással és magról szaporítható. Ültetésük előtt a talajt javítsuk fel. Ha magról szaporítjuk, érés után mindjárt el kell vetni, mert hamar elveszti csíraképességét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr913600089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása