Növények gondozása

Növények gondozása

Húsvétikaktusz

Rhipsalidopsis gaertneri

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Brazília trópusi erdőségeiben honos. Gazdagon virágzó növény.
  • A lakásban világos helyre tegyük. Védjük a tűző napfénytől! Nyáron a szabadba is kitehetjük szélvédett és félárnyékos helyre. Télen legjobb, ha 15 °C körüli hőmérsékleten tartjuk. A virágok csak akkor fejlődnek szépen, ha előtte hűvös helyiségben voltak.
  • A növekedési és virágzási időszakban lágy vízzel öntözzük. A kemény vizet nem szereti, szárrothadást okoz. Melegben a leveleit is permetezzük vízzel, mert sok párát igényel. A nyugalmi időszakban csökkentsük az öntözést. A rügyek megjelenésekor ajánlatos tápoldattal kezelni.
  • Virágzás után célszerű átültetni valamivel nagyobb cserépbe, folyami homokkal kevert virágföldbe. Ilyenkor távolítsuk el a satnyább hajtásokat, a gyökeret azonban ne bántsuk.
  • Egyszerűen szaporítható. Virágzás után elegendő az előző évi hajtásokból néhány szártagot leszedni, majd homok és tőzeg keverékbe dugni. Meleg helyen (22 °C körüli hőmérsékleten) gyökeret ereszt.
  • A napégéstől, az alacsony hőmérséklettől védjük, különben a levelek elszíneződnek és hullani kezdenek. Száraz időben a takácsatkák, valamint a viaszos pajzstetvek támadják meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4113600067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása