Növények gondozása

Növények gondozása

Hortenzia

Hydrangea macrophylla

2018. január 24. - Házipraktikák

A kerti hortenzia Japánból származik. Leginkább lombhullató kerti bokorként ismerjük. Szobanövényként is nevelhetjük. Júliusban kezd virágozni.
A lakásban világos, hűvös és levegős helyre tegyük. Kerüljük a tűző napot. Legjobb 16-18°C-on tartani. Virágzás alatt rendszeresen öntözzük, mert sok vizet igényel.
Elvirágzás után, ha cserepes növényként kívánjuk tovább nevelni, vágjuk vissza szárának egyharmadára, és ültessük át nagyobb cserépbe, tápdús virágföldbe. Ha van kertünk, a májusi fagyok után tegyük ki a szabadba, félárnyékos helyre. A kertben késő őszig maradhat.
A növényt száraz, hűvös helyen teleltessük. Télen a lombját lehullatja, ilyenkor csak annyira öntözzük, hogy a gyökérzete ne száradjon el. Tavasszal újra kizöldül, és három hónapra virágot hoz.
Ha a virág gyökérzete nagyon benőtte a talajt, feltétlenül ültessük át. Ezt legkésőbb augusztus közepéig végezzük el, hogy a növény őszig begyökeresedjen. A fiatal növényt tanácsos évente átültetni tápdús, jó talajszerkezetű földbe.
A hortenzia öntözővize mindig lágy legyen. Nagyon klóros csapvízzel ne öntözzük, mert levelei elsárgulnak, fejlődése leáll. Ha viszont a nyári időszakban nem öntözzük rendszeresen, a vízhiány a levelek lankadását, hervadását okozhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr813599413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása