Növények gondozása

Növények gondozása

Hibiszkusz

Hibiscus

2018. január 24. - Házipraktikák
  • A hibiszkuszt tavasztól őszig napos vagy nagyon világos helyen tartsuk. A 18-20 °C- t kedveli. A lakásban napsütötte ablakba állítsuk, de verandán vagy télikertben is nevelhetjük. Májusban a fagyok elmúltával kitehetjük a növényt a szabadba is.
  • Télen hűvösebb, 10-12 °C-os hőmérsékleten, világos helyre állítsuk. A növényt meleg, fűtött szobában ne teleltessük, mert alig vagy egyáltalán nem fog virágozni. A fagyot nem tűri! A lakásban a hibiszkuszt fokozatosan szoktassuk az erős napfényhez, különben levelei megéghetnek.
  • Bőségesen és rendszeresen öntözzük. A talaja mindig legyen nedves. Ha a levegő túl száraz, permetezzük klórmentes vízzel. Télen ritkítsuk az öntözést. Ha túlöntözzük, a levelek elsárgulnak és lehullnak.
  • Az átteleltetett növényt tavasz elején erőteljesen metsszük vissza, hogy a következő évben is bőségesen virágozzék. A hibiszkusz csak új vesszőkön hoz virágot.
  • A fiatal növényt ajánlatos minden évben, az idősebbet elegendő háromévenként átültetni friss, tápdús földbe és mindig nagyobb cserépbe. Átültetés után is tápoldatozzuk!
  • Szaporítható tavasszal vagy a nyár folyamán dugványozással.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4013599395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása