Növények gondozása

Növények gondozása

Hegyipálma

Chamaedorea elegans

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Kevés fényigénye miatt a lakásban kiválóan nevelhető. Kedvező körülmények között akár 2 m magasra is megnő és virágzik. Félárnyékos helyen érzi jól magát, de az árnyékot is elviseli. A tűző napot viszont nem tűri, levelei elsárgulnak, elszáradnak.
  • A meleget kedveli. Nyáron 18-22 fokon tartsuk. Ha a szoba levegője száraz és meleg, akkor leveleit rendszeresen permetezzük klórmentes vízzel. A pálmát nyáron tanácsos havonta egyszer-kétszer lemosni. Télen a növényt mérsékelt melegre (13-15 fokra) állítsuk.
  • Nyáron, a növekedési időszakban bőségesen öntözzük. A begyökeresedett növényt havonta tápoldatozzuk. Télen az öntözés mérsékelt legyen, de a leveleket ilyenkor is ajánlott lemosni.
  • Ha a gyökérzet a cserepet teljesen benőtte, a növényt ültessük át valamivel nagyobb cserépbe. Ezt legjobb márciusban-áprilisban elvégezni. A növény talaja legyen tápdús, laza és vízáteresztő.
  • A pálmát magról könnyen szaporíthatjuk. A magvakat hármasával-négyesével ültessük cserépbe, homok és tőzeg keverékébe. A cserepet tegyük meleg helyre, hogy a magok kikeljenek, és a fiatal növény kifejlődjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr813599393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása