Növények gondozása

Növények gondozása

Harangvirág

Campanula medium

2018. január 24. - Házipraktikák
  • A lakásban világos, napos, levegős helyen tartsuk. Nyáron védjük a tűző naptól. A levegőtlen szobában nem virágzik! A fagyveszély elmúlása után cserepestül kitehetjük az erkélyre vagy a kertbe félárnyékos helyre. Ősszel, a fagyok beállta előtt vigyük vissza a lakásba, 6-10 °C-on teleltessük.
  • Talaját tartsuk állandóan nedvesen, ne hagyjuk kiszáradni. Télen, a nyugalmi időszakban csak mérsékelten öntözzük. Nyáron kéthetenként tápsóoldattal is kezeljük, főleg a fejlődő fiatal virágokat.
  • A fiatal növény hajtásait tavasszal vágjuk vissza, hogy bokrosodjon. Dúsabb lesz akkor is, ha gyökeres dugványokból több darabot ültetünk a cserépbe.
  • Dugványokról szaporíthatjuk, a vízben jól gyökeresednek.
  • A virágot kétévenként tavasszal ültessük át tápdús földbe. A talaj felszínét célszerű agyaggal és homokkal keverni.  Jót teszünk a növénynek, ha a közbenső évben felső rétegét lecseréljük friss földdel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2713599375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása