Növények gondozása

Növények gondozása

Gránátalma

Punica granatum

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Otthon a gránátalma törpe változatát érdemes nevelni. Telepíthetjük a kertbe vagy ültethetjük edénybe (ládába) a balkonon, illetve télikertben. Tarthatjuk a lakásban is napos helyen. Nyáron a szabadban fejlődik a legjobban. A kerti növényt a fagyoktól takarással védjük. Az edényben nevelteket 5 °C körüli hőmérsékleten teleltessük.
  • A nyári időszakban bőségesen öntözzük, később a vízadagot fokozatosan csökkentsük. Télen elegendő havonta egyszer-kétszer meglocsolni, de a földlabdát ne hagyjuk kiszáradni. A fejlődésben levő növényt nyáron kéthetente tápoldatozzuk. A trágyaleves vagy műtrágyaoldatos öntözést különösen kedveli, dúsan virágzik.
  • Az edényben nevelt fiatal növényt minden év tavaszán ültessük át tápanyagokban gazdag, laza talajba. A talaj azonban ne tartalmazzon sok nitrogént, mert a növény fejlődésére, virágzására kedvezőtlenül hat. Dugványozással és magvetéssel könnyen szaporítható.
  • Termése ősszel érik. Az alma nagyságú gyümölcs húsa savanykás, kellemes ízű. Fogyasztható nyersen a maggal együtt. Felhasználható még süteményekhez és üdítőitalok készítésére is. Leszedve hűvös helyen több napig eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1113599327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása