Növények gondozása

Növények gondozása

Gloxínia

Sinningia hybrid

2018. január 24. - Házipraktikák
  • Brazília trópusi esőerdeiből származik. Virágai sok színűek, levelei nedvdúsak, bársonyosak. Tavasztól nyárig virágoznak.
  • A lakásban világos, meleg helyre tegyük. Legjobb napos ablakba állítani, de a közvetlen napsütéstől óvjuk. Lehetőleg állandó helye legyen, ne mozgassuk! Meleg nyári napokon jót tesz neki a friss levegő. Ilyenkor rányithatjuk az ablakot is.
  • Fejlődés idején bőségesen locsoljuk, de ne álljon vízben. Az öntözővíz legyen langyos és lágy. Elvirágzás után a víz adagolását fokozatosan csökkentsük. Ha a levelei lehullnak, a locsolást teljesen szüntessük meg. Hetente egyszer tápoldatozzuk. A növényt ne permetezzük, mert károsítjuk a virágokat és a leveleket!
  • Ha a lombja megsárgul, cserepestől tegyük 15 °C körüli száraz helyre. Februárban a gumót vegyük ki a cserépből, tisztítsuk meg a gyökerektől, majd friss, laza földbe ültessük úgy, hogy a csúcsa kiálljon. Állítsuk melegebb helyre, és csak a talajt permetezzük.
  • Amikor a levélfejlődés megindul, az új hajtásokból csak kettőt hagyjunk meg, a többit törjük le. Ilyenkor kezdjük meg a rendszeres öntözést.
  • A növény betegségei nagyrészt megelőzhetők, ha ügyelünk a hőmérséklet, a pára és a fény arányaira.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5113599303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása