Növények gondozása

Növények gondozása

Gerbera

Gerbera jamesoni

2018. január 23. - Házipraktikák

A  gerbera Dél-Afrikából származik, örököld növény. Rendkívül fényigényes, még a tűző napot is elviseli. Virágai sokszínűek. Vágott virágként  is gyönyörűek, és hosszan frissek maradnak. Ideális körülmények között  egész  nyáron virágozni fog.
A lakásban a legvilágosabb ablakba tegyük. Nyáron a szabadba is kihelyezhető. Télen legalább 12 °C-on fokon tartsuk.
Nyáron többször és alaposan locsoljuk, hogy a földje mindig nedves maradjon. A légnedvességről is gondoskodnunk kell. A nagy melegben nem árt naponta vízzel lefújni. Télen mérsékelten öntözzük. Áprilistól szeptemberig az öntözővízbe tegyünk tápoldatot is.
Az idősebb növényeket tavasszal ültessük át tápdús virágföldbe. Ilyenkor tőosztással szaporíthatjuk.
Magról is nevelhetjük, melyek legjobban 22-24°C-os melegben csíráznak. A vágott gerberát hosszúkás, keskeny, alul öblös vázába tegyük, kevés vízzel töltsük meg. A vizet ne cseréljük, hanem csak pótoljuk.
A virág tovább marad szép a vázában, ha vékony dróttal megtámasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2913597701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása