Növények gondozása

Növények gondozása

Fügefa (kertben)

2018. január 23. - Házipraktikák
  • A füge a telet nem bírja, elfagy. Ezért csak takarással a déli falak mentén vagy meleg lejtőn termeszthető. Üvegházban, üveges verandán kiválóan fejlődik. Termés képzéséhez sok fényt igényel. Talajban nem válogat, legjobb számára a kerti talaj.
  • A növényt rendszeresen locsoljuk, mivel vízigényes, meghálálja az öntözést. A zárt helyiségben tartott növény talaját télen is tartsuk nedvesen.
  • A kertben nevelt fügefát tél előtt takarjuk be 25-30 cm vastagon avarral. A nagyobb hidegek előtt pedig az egész növényt borítsuk be szalmával, jutazsákokkal, vagy dupla vastagságú csomagolópapírral. Takaráskor ügyeljünk a csúcsrügyek védelmére is. Télen a fügefát legjobb hűvös helyiségben teleltetni.
  • Fásdugványról és bujtásról szaporíthatjuk. Bokor alakban neveljük. A bokrot ne ritkítsuk, hagyjuk meg szép, eredeti formájában. Júliusban-augusztusban dugványozzunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7413597601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása