Növények gondozása

Növények gondozása

Frézia

Freesia

2018. január 23. - Házipraktikák
  • Származási helye Dél-és Kelet-Afrika, de világszerte termesztik. Rengeteg hibridjét nemesítették ki.
  • Virágjai hosszú keskeny levelek felett a szárakon fejlődnek ki. A legtöbb hibrid télen és kora tavasszal virágzik. Nem minden virágnak van a fajra jellemző kábító illata. Csak a fehér és a citromsárga illatozik.
  • A frézia cserepes növényként könnyen tartható, de kényes növény. Balkonládában is jól mutat, és szépen fejlődik. Több héten át virágzik.
  • A hagymáit februártól egészen április elejéig ültethetjük. A magokat májusban vessük el, de előtte egy napot áztassuk. A frézia nem fagyálló, védeni kell a hidegtől!
  • Ha a kertben neveljük, a hagymákat kb. 5 cm dugjuk a földbe, és legalább 30 cm sortávolságot tartsunk közöttük. Szabadföldbe csak akkor ültessük ki, ha a hőmérséklet éjszaka is meghaladja az 5-6 fokot.
  • A kertben napos, világos helyet válasszunk ki számára. Naponta legalább 4 órányi közvetlen napsütésre van szüksége. Ezért a cserepes növényt is csak napos helyen tartsuk. Nagy melegben korán reggel vízzel permetezzük le a leveleket. A földje mindig nyirkos legyen. A bimbók színesedéséig tápoldatozzuk is.
  • A fagyok beállta előtt szedjük fel a hagymákat, és tároljuk száraz helyen a következő ültetésig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr3513596591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása