Növények gondozása

Növények gondozása

Flamingóvirág

Anthurium

2018. január 23. - Házipraktikák
  • Közép- és Dél-Amerika trópusi erdeiből származik. Több fajtája ismert. Vannak közöttük kényesebb és kevésbé kényes növények. Nálunk a legelterjedtebbek az scherzerianum faj. Ezek a virágok nem annyira igényesek, mint a többi levéldísznövények.
  • A flamingóvirág igényli a világosságot. Lehetőleg ablak közelébe helyezzük úgy, hogy érvényesüljön. A keleti, vagy a nyugati fekvésű ablak előtt érzi jól magát, de ne állítsuk közvetlen napfényre.
  • Szereti a párás levegőt és a meleget. Legjobban a 20-25°C körüli hőmérsékleten fejlődik. Télen is igényli a 18°C-t. Nyáron a melegben, télen a jól fűtött lakásban naponta többször permetezzük lágy vízzel. Igyekezzünk folyamatosan tartani a magas páratartalmat.
  • Nyáron bőségesen öntözzük, télen viszont mérsékeljük a vízmennyiséget. Vegyük figyelembe, hogy a növény a hideg vizet rosszul tűri! Öntözéskor, illetve permetezéskor vigyázzunk arra, hogy a virágzatokra ne kerüljön víz, mert a levelek könnyen foltosodnak! Ha a virág begyökeresedett, egész évben kéthetenként tápoldatozzuk.
  • Csak akkor ültessük át, ha a cserépben már nem fér el a gyökérzete. Legjobb a tavaszi átültetés laza, kissé savanyú, tápdús talajba. Előtte tegyünk a cserép aljára apró kavicsot a felesleges víz elvezetésére.
  • Tőosztással vagy az oldalhajtások dugványozásával szaporíthatjuk.
  • Pajzstetvektől és takácsatkáktól védjük. Elterjedésüket vegyszeres kezeléssel előzhetjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4313596571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása