Növények gondozása

Növények gondozása

Filodendron

Könnyezőpálma

2018. január 23. - Házipraktikák
  • Amerikában és a Karib-térségében őshonos. Nálunk is elterjedt növény. Kedvencek közé tartozik. Gondos ápolással magas kort és nagy termetet érhet el.
  • Világos, egyenletesen meleg helyiségben tartsuk. Óvjuk a hőingadozásoktól és a huzattól; könnyen megfázik, olyankor levelei megbarnulnak. A nagy levelek a lakásban mindig a világosság felé hajlanak, ezért a növényt havonta forgassuk. Fejlődésük is egyenletesebb lesz.
  • Bő öntözést és gyakori permetezést kíván, mivel levelei aránylag sokat párologtatnak a fűtött, száraz levegőjű szobában. Télen csökkentsük az öntözést. A hosszúra nőtt léggyökereket ajánlatos vízzel teli edénybe tenni, hogy a növekedését serkentsük.
  • A fiatal növényeket évente, az idősebb példányokat 2-3 évenként ültessük át nagyobb cserépbe, humuszos, laza szerkezetű, jó víztartó talajba. A fejlődés időszakában hetente 1-2-szer öntözzük tápoldattal.
  • A nagyra fejlődött növényeket a törzs feldarabolásával szaporíthatjuk tavasszal. A csúcsrészt 5-8 levéllel és 1-2 léggyökérrel szintén daraboljuk fel és ültessük el. A cserépben maradt erős gyökérzetű törzsrészt hagyjuk fejlődni.
  • A kártevők ritkán támadják meg. Ennek ellenére óvjuk a pajzstetvektől és a gyapjastetűktől. Nem árt a leveleket időnként átvizsgálni, és ha szükséges, megfelelő vegyszerrel óvatosan lekezelni.
  • filoden.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4213596543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása