Növények gondozása

Növények gondozása

Dieffenbachia

(Buzogányvirág)

2018. január 23. - Házipraktikák
  • Amerika trópusi vidékeiről származik. Díszes, jól fejlődő növény. Több fajtája ismert. Kényes, télen, nyáron a lakásban kell tartani.
  • A dieffenbachia a világos, közvetlen napsütés nélküli helyeket és a 20°C körüli hőmérsékletet kedveli. A hőmérséklet még télen se csökkenjen 17°C alá. Fényszegény környezetben leveleik bezöldülnek, a tűző napon pedig kifakulnak. A hűvös, huzatos lakásban könnyen megfázik, ilyenkor levelei lehullnak. Ha nagyon felkopaszodik, vágjuk vissza.
  • Úgy öntözzük, hogy a talaja ne száradjon ki. Nyáron mindig bőségesen kapjon vizet, szeptembertől mérsékeljük a víz adagolását. Melegben a levelek permetezésével, lemosásával is segíthetjük a növény vízfelvételét. De csak langyos vízzel permetezzünk és locsoljunk! Tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatozzunk.
  • A virágot évente ültessük át tőzeg alapú virágföldbe. Legjobb a tavaszi átültetés!
  • Fejdugványokkal nyáron szaporíthatjuk. A magasra növő növényt vágjuk vissza. A levágott rész alatt új hajtások jelennek meg. A levágott szárat pedig daraboljuk fel 10-15 cm-s darabokra, dugjuk a földbe. 20-22°C-s hőmérsékleten néhány hét múlva új növény alakul ki.
  • A növényt leginkább a levéltetvek károsítják, de a pajzstetvekre és a takácsatkákra is érzékeny.A dieffenbachia minden része mérgező. Ápolása után mindig mossunk kezet, különben komoly bőr- és nyálkahártya-irritáció léphet fel. A gyerekeket és az állatokat tartsuk távol tőle!

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr313596507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása