Növények gondozása

Növények gondozása

Datolyapálma

Phoenix canariensis

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Az egyik legelterjedtebb szobai pálma. A Kanári-szigetekről származik. Gyorsan növekszik, nem igényes növény.
  • Világos, közepes hőmérsékletű lakásban neveljük és teleltessük. Április végén félárnyékos helyre, a kertbe, erkélyre is kitehetjük. Ősszel a fagyok beállta előtt azonban ismét vigyük vissza a lakásba.
  • A növényt nyáron sűrűn öntözzük. Melegben a leveleket langyos vízzel is permetezzük, szükség esetén naponta többször. Télen elegendő 2-3 naponként meglocsolni. Ne hagyjuk kiszáradni a talajt, mert a levélvégek elszáradnak. A leveleket csak akkor vágjuk le, ha már a száruk is elszáradt!
  • A fiatal pálmákat évenként, az idősebbeket 2-3 évenként ültessük át tápdús földkeverékbe. Átültetéskor a felesleges gyökérzetet távolítsuk el. Az átültetett növényt árnyékos, világos, huzatmentes helyen tartsuk néhány hétig. Átültetéshez keskeny peremű, mély cserepet használjunk.
  • A pálmát legkönnyebben magról szaporíthatjuk. A datolya magját lombtrágya földbe ültessük, de keverjünk hozzá tőzeget is. A mag 6-10 hét alatt kel ki. Kedvező körülmények esetén a lakásban is felnevelhetjük.
  • Ha száraz a levegő, a pálmát pajzstetű támadja meg. Rendszeres lemosással védekezhetünk ellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4613594999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása