Növények gondozása

Növények gondozása

Dália

Dahlia

2018. január 22. - Házipraktikák
  • A dália napfényt szerető, sokszínű növény. A kertben napos helyre, nagy fáktól távol ültessük. Különösen a déli fekvésű terepet kedveli. Elsősorban az utak széleit díszíthetjük vele júliustól az első fagyokig.
  • A kiültetést legjobb a májusi fagyok után elvégezni, mivel a gumók csak a meleg talajt kedvelik. Úgy tegyük a földbe, hogy rügyes része 2-5 cm-re a talaj alá kerüljön. A növénynek 40 x 40 x 40 cm széles és mély gödröt ássunk. A gödröt jól áztassuk át, majd a kiásott földet tegyük vissza. Ezután a gumót földeljük el és jól iszapoljuk be.
  • A növényt csak jó minőségű kerti földbe ültessük. Nehéz, nedves talajban kevésbé fejlődik. A kiásott fészek aljára ajánlatos trágyaföldet tenni. A talajt érdemes 2-3 hetenként tápsóval meglocsolni.
  • Napos, száraz időben a növényt bőségesen locsoljuk, a talajt ne hagyjuk kiszáradni. Az öntözést a nyár végével csökkentsük.
  • A dália a fagyot nem viseli el, ezért gumóit az első fagyok után ki kell szedni a földből és fagymentes helyen kell tárolni. Mielőtt kiszedjük, a föld feletti elpusztult szárakat vágjuk vissza 15 cm-re a talaj felett. A megtisztított gumókat tegyük száraz homokba, és hűvös helyen teleltessük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8513594973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása