Növények gondozása

Növények gondozása

Cukkini (kertben)

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Észak-Amerika déli részéről származik. Ott vadon is előfordul. Nálunk csak az utóbbi évtizede terjedt el. Sokoldalúan felhasználható kerti zöldség.
  • Meleg fekvésű kertben, sok szerves trágyával dúsított talajon érzi jó magát, és egész nyáron terem.
  • A növényt május elején, az utolsó tavaszi fagyok előtt vethetjük. A talajt kapáljuk fel, hogy gyorsabban melegedjen. A fészkeket 60-80 cm sor- és tőtávolságra alakítsuk ki. Fészkenként 2-4 magot ültessünk.
  • Ha kikelt, két tövet hagyjunk. A fiatal növényeket kapáljuk meg, hogy a gyom ne nyomja el, és a talaj se cserepesedjen ki. Rendszeresen locsoljuk, főleg a termés leszedése után.
  • Folyamatosan szedjük, ezáltal egész nyáron bő termést biztosíthatunk. A cukkinit az indáról gyengéd csavarással távolítsuk el. A legjobbak a 10-15 cm hosszúak.
  • Felhasználásuk előtt a cukkinit alaposan mossuk meg, és csak utána hámozzuk meg, illetve daraboljuk fel őket a kívánt formára. Vághatjuk karikára, kockára, hosszában, és felszeletelhetjük vékonyan is.
  • A cukkiniből készíthetünk leveseket, köreteket, feltétet, töltött és rakott ételeket. Ehetjük grillezve, nyárson sütve, de ne főzzük túl puhára! Nyersen is nagyon ízletes. Salátának kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1613594507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása