Növények gondozása

Növények gondozása

Citromfa (nevelése)

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Indiából származik, de Európában is már ezer éve termelik. Medíterán vidékeken egész évben terem.
  • Az érett citromból kiszedett és elvetett magból citromfa nevelhető, ha jó földkeverékbe ültetjük, és a beöntözést követően üveglappal letakarjuk, hogy ne száradjon ki, illetve egyenletes hőmérsékletet biztosítunk. Ha az első levelek kibújtak, a citromfácskát óvatosan ültessük át cserépbe.
  • A szobában világos és napos helyen tartsuk, de a tűző naptól óvjuk. Télen lehetőleg fűtetlen vagy alig fűtött helyen tároljuk. Májustól szeptember közepéig a szabadba is kitehetjük. Számára a félárnyékos hely a legjobb.
  • Rendszeresen öntözzük. Nyáron hetente három-négy alkalommal locsoljuk. Leveleit vízzel naponta többször is megpermetezhetjük. Télen elegendő a két-három öntözés is. Az öntözővíz a levegő hőmérsékleténél legalább 2-3°C-l legyen magasabb.
  • A fa egészséges fejlődése csak érett földben várható. Jó földkeveréket lombföldből, melegágyi földből és homokból készíthetünk. A cserépben biztosítsuk a felesleges öntözővíz jó elvezetését. Aljára, a kifolyónyíláshoz helyezzünk kisebb kavicsokat, és fedjük le homokkal. A citromfa átültetése tavasszal történjen.
  • citromfa11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1713594463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása