Növények gondozása

Növények gondozása

Ciklámen

Cyclamen

2018. január 22. - Házipraktikák
  • A kis-ázsiai hegyvidék erdeiből származik. Fagyérzékeny, virágai ősztől tavaszig nyílnak.
  • A ciklámen a hűvös, világos, de nem napsütéses helyet kedveli. Nehezen viseli el a meleg szobát, a központi fűtést, levelei hamar elsárgulnak, a virágok lehullnak. Számára a 15-16°C az ideális.
  • A virágzó cikláment csak mérsékelten locsoljuk. Víz lehetőleg ne kerüljön a virágokra, főleg a bimbókra, mert tönkremennek. Célszerű a cserepeket tálkába helyezni és azon keresztül locsolni. A meleg szobában tartott növényt gyakrabban, kis vízadagokkal öntözzük.
  • Az elvirágzott növény öntözését fokozatosan csökkentsük. A levelek lehullása után a gumót pihentessük, tegyük sötét, hűvös helyre, és csak néha nedvesítsük meg.
  • Augusztusban ültessük át friss földbe. A cserépbe úgy helyezzük el, hogy felső harmada szabadon maradjon. Ha túl mélyre kerül, rövid szárú virágokat hoz. Átültetéshez porhanyós, tápértékben gazdag virágföldet használjunk. A gumót hetente háromszor locsoljuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr9713594443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása