Növények gondozása

Növények gondozása

Buzógányfa

Nolina recurvata

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Mexikóból származó, különleges alakú növény. A hosszú, keskeny levelek a törzs végén csokorban fejlődnek. A törzs alja vastag, erősen kiszélesedik. Víztároló szerepet tölt be.
  • A lakásban önmagában is nagyszerűen mutat. Érdemes jól látható helyen elhelyezni. Nyáron bőséges napfényt, télen világos helyet kíván. Még a festett fal visszaverődő fénye is hasznos számára.
  • A növekedési időszakban kedveli az igen meleg és levegős környezetet. A 21 °C a legjobb számára. Télen elviseli a °10 C-ot. is.
  • Nyáron bőségesen locsoljuk, a földjét mindig tartsuk nyirkosan. A nagy melegben permetezzük, hogy a levélvégek ne száradjanak el. Télen alig kell öntözni, a fonnyadását azonban előzzük meg. Tavasztól késő őszig kéthetenként tápoldattal pótoljuk a tápanyagokat.
  • Csak akkor ültessük át, ha kinőtte a cserepet. A növény nem szereti a felesleges átcserepezést. Átültetéshez tőzeg alapú földkeveréket használjunk. A jó vízelvezetésről mindig gondoskodjunk!
  • Szaporítása otthon nehezen oldható meg. Leginkább a sarjhatások leválasztásával állíthatnánk elő új növényt, de ezek igen ritkák.
  • A növényt a száraz levegőn a pajzstetvek, illetve a gyapjas tetvek támadhatják meg. A levelek lemosásával védekezhetünk ellenük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413594203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása