Növények gondozása

Növények gondozása

Bunkóliliom

Cordyline

2018. január 22. - Házipraktikák
  • A bunkóliliom kimondottan levéldísznövény. A világon több fajtája ismert. Van közöttük melegházi környezetet igénylő, alacsonyabb hőmérséklethez alkalmazkodó, valamint hidegházi faj. A legszebb és a legnépszerűbb az ázsiai eredetű színes levelű bunkóliliom. Levelének színe remekül érvényesül zöld lombú növények között, de egymagában is igen mutatós.
  • A lakásban világos helyre tegyük. Erős napsütés azonban ne érje. Egész évben szereti a meleget. Kora tavasztól késő őszig a 18-24 °C melegben érzi jól magát. Télen a nyugalmi időszakban elegendő neki a 15 °C-os hőmérséklet is.
  • Gyakran kell locsolni, de vigyázzunk a mennyiségre, mert a túlöntözés gyökérfulladást okozhat. Meleg, száraz időben permetezzük vízzel a leveleket. Tavasztól őszig havonta tápoldatozzuk. Lehetőleg egyenletes légnedvességről gondoskodjunk.
  • Nem szükséges évente átültetni. Ha mégis sort kerítünk rá, akkor tavasszal ültessük a növényt tőzeg alapú földkeverékbe.
  • Sarjakról szaporítsuk. Nyáron válasszuk le az idősebb példányokon kifejlődött sarjakat, és tegyük laza földbe, meleg környezetben. A gyökerek megjelenése után ültessük át végleges helyükre.
  • Ha túl magasra nő, tavasszal vágjuk vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr713594139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása