Növények gondozása

Növények gondozása

Brokkoli (konyhában)

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Mediterán vidékekről származik. A mai brokkoli faj a vadkáposzta termesztett változata. Már a rómaiak is ismerték. Nálunk az utóbbi terjedt el.
  • Termesztéséhez legjobb a tápdús talaj. Vethetjük vagy palántázhatjuk olyan helyre is, ahol erős a napsütés. Jól bírja a meleget, de a nagyobb hideg sem károsítja a termést.
  • A növényt rendszeresen és gyakran öntözzük, mert gyökérzete sekélyen helyezkedik el. A talaj itt gyorsan kiszárad. Átlagosan csapadékos évben nyáron 4-5 alkalommal locsoljuk, ha szükséges, ennél többször is megöntözhetjük a növényt kis adagokkal.
  • A magját április végétől állandó helyre ültessük, de palántázhatunk is. Mivel nagyra nő, a palánták legalább 60 cm távolságra kerüljenek egymástól.
  • A gyomokat kapálással távolítsuk el, ilyenkor öntözzük is. Ha a rózsák megjelennek, feltétlenül trágyázzunk.
  • A növény szárán megjelenő rózsákat mindig időben vágjuk le, különben hamar kinyílnak, ekkor már nem alkalmasak fogyasztásra.
  • Nyersen nem ehető! Húsok mellé köretként, párolva vagy rántott zöldségként tálalhatjuk. Jó a zöldséglevesben, kiváló salátának. A brokkoli nem puffaszt, nem hizlal, viszont laktat.
  • Elkészítésének legjobb módja a párolás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5113594059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása