Növények gondozása

Növények gondozása

Botpálma

Rhapis

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Japánban és Kínában honos. Nálunk lakásban, illetve az erkélyen cserépben vagy dézsában nevelhetjük. Igaz, az itteni növények az őshonos pálmáknál jóval kisebbek, legfeljebb a 1,5 m magasra nőnek.
  • Világos vagy félárnyékos helyen neveljük. A tűző naptól óvjuk. Májustól a szabadba is kitehetjük, félárnyékos környezetbe. Télen tartsuk hűvös helyiségben, legalább 10 fok legyen.
  • A pálmát a nyári hónapokban rendszeresen öntözzük, télen csak annyira, hogy talaja enyhén nedves legyen. Nyáron havonta egyszer adjunk neki tápoldatot. Hőségben a leveleket naponta permetezzük le tiszta vízzel.
  • A növényt csak akkor ültessük át, ha a gyökérzete kinőtte a cserepét. Ilyenkor tőzeg alapú földkeveréket használjunk, amelyhez durvaszemcsés homokot is keverjünk.
  • Leginkább oldalhajtások bujtatásával szaporíthatjuk, de magvetéssel is jó eredményt érhetünk el.
  • A nagy melegben a takácsatkák okozhatnak károkat. Nehéz ellenük védekezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5213594043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása