Növények gondozása

Növények gondozása

Borágó

Borago officinalis

2018. január 22. - Házipraktikák
  • Medíterán vidéken honos, egyéves fűszernövény. Ételek és italok ízesítésére használhatjuk. A növény bokros növekedésű, levelei, szárai, bimbói szőrös felületűek.
  • Virágai élénk kék, csillag alakúak. Teljes kinyíláskor ehetőek. Fiatal zsenge levelei is felhasználhatók ételek, italok ízesítésére.
  • Saláták, hidegtálak, körítések, mártások fűszerezésére kitűnő. Illatos leveleibe még húst is tölthetünk. Borágó csak frissen jó. Szárítással nem tartositható, mivel nem őrzi meg íz anyagát, aromáját. Mélyhűtőben azonban tárolhatjuk.
  • Borágót kertben és a lakásban is nevelhetünk. Az erősen árnyékos helyek kivételével szinte mindenütt megél. Csak szárazság idején kell locsolni.
  • Ha a kertben a magját egyszer elültettük, később már állandóan kihajt. A magokat áprilisban vessük el. Az átültetést nem kedveli.
  • A leveleket mindig a bimbók megjelenése előtt szedjük. A fiatal, félig fejlett leveleket a tőről kézzel törjük le. Egy növényről egyszerre csak kevés levelet szedjünk, mert az eltávolított sok levél a növény pusztulásához is vezethet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113593973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása