Növények gondozása

Növények gondozása

Avokádó (lakásban)

2018. január 21. - Házipraktikák
  • Az avokádó a világos fényt kedveli. Lakásban, télikertben szobai hőmérsékleten jól érzi magát. Télen a 20 °C alatti (1-2 fokkal) hőmérsékletet is elviseli. Nyáron kitehetjük a kertbe vagy az erkélyre.
  • Nem igényel speciális talajt, a közönséges virágfölben is jól fejlődik. A földje azonban egész évben legyen nedves. Kerüljük a túlöntözést és a kiszáradást. Ha kiszárad a földje, elhullajtja a leveleit. A növekedés időszakában kéthetente tápoldatozzuk.
  • A növényt szükség szerint ültessük át mindig nagyobb edénybe. Az avokádó két év alatt éri el a teljes nagyságát.
  • Magvetéssel és dugványozással szaporíthatjuk. A dugványozás azonban nem minden fajtánál alkalmazható.
  • Ha magról szaporítunk, a magokat külön cserépbe ültessük a szélesebb végükkel lefelé, és takarjuk le üvegtáblával. A talaj legyen könnyű és laza. Az üveglapot naponta távolítsuk el, hogy a talaj szellőzzön. Az első levelek megjelenéséig 25 °C-t biztosítsunk számára.
  • A boltban vásárolt gyümölcsök magjai az esetek többségében nem csíraképesek, mivel a termést éretlen állapotban szedik le. A magokat legjobb a kertészetben beszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7613592203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása