Növények gondozása

Növények gondozása

Átültetés (lakásban)

2018. január 21. - Házipraktikák
  • Csak akkor ültessük át a növényt, ha a földje kimerült, új földre van szüksége, ha a gyökérzete kinőtte a cserepet, és nagyobb cserépbe kell ültetnünk.
  • Átültetni legjobb tavasszal. Ilyenkor a növények nyugalmi időszaka véget ér, és elég idejük marad, hogy őszig megerősödjenek. A téli ültetés a növények pusztulását okozhatja.
  • Átültetéskor a növényt a cserépből mindig óvatosan vegyük ki. A földet először a cserép mentén vágjuk körbe, a növény szárait fogjuk az ujjaink közé. Majd a cserepet fordítsuk lefelé, és finom ütögetéssel csúsztassuk ki a gyökérzetet. Ha a gyökérzet tömör, szedjük szét. A megsérült és túl hosszú gyökereket vágjuk le.
  • Az új cserép aljára tegyünk kevés földet, helyezzük el benne a növényt, és a hiányzó földet pótoljuk, tömörítsük. A növényt olyan mélyre ültessük, ahogy a régi cserépben is volt. A cserép legfeljebb 1-2 cm-l legyen nagyobb.
  • Az átültetéshez csak vásárolt virágföldet használjunk. Az összeszedett föld az esetek többségében káros a növényre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7913592185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása