Növények gondozása

Növények gondozása

Árvácska

Viola vittrockiana

2018. január 21. - Házipraktikák
  • Kertben napos helyre, tápanyagokban gazdag talajba ültessük. Tavasszal az üresen álló erkély- és balkonládákban is nevelhetünk árvácskát. Pompás színekben viríthat a nyári virágok megjelenéséig.
  • Vásárolhatunk palántákat, de magunk is szaporíthatjuk magról. A magokat július végén ültessük kerti hideg ágyba. A vetés ritka legyen, hogy a palánták ki tudjanak fejlődni. Ha a vetés sűrűre sikerül, ritkítsuk ki, tűzdeljük át. Gond nélkül átültethetők!
  • A palántákat 20 x 20 cm sor- és tőtávolságra ültessük, így mutatnak a legjobban. A be- illetve átültetett palántákat azonnal locsoljuk meg. Száraz időjárásban pedig rendszeresen öntözzük, hogy a növény jól begyökeresedjen. Mindig friss, jól fejlett, bokros palántákat vásároljunk!
  • Bár az árvácska nem fagy meg, mégis célszerű lombbal betakarni a fagyok előtt, hogy a növény kemény hidegben is tudjon vizet felvenni. Víz nélkül kipusztul. Csak a jól begyökeresedett növény vészeli át a fagyokat. Ezért legkésőbb októberig ültessük ki a palántákat. Így elég idejük marad, hogy begyökeresedjenek.
  • Az árvácskák kiültetését kombinálhatjuk hagymás növényekkel is. Szép és látványos, ha közéjük tulipánt vagy nárciszt is teszünk. A növény az időjárástól függően május végéig, június elejéig virágzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4713591839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása