Növények gondozása

Növények gondozása

Fukszia

Fuchia

2018. január 23. - Házipraktikák

Közép- és Dél-Amerikában közel ezer faja ismert. Európában erkélyvirágként tartják. Több színben virágzik.
Díszíthetjük vele a kertet, nevelhetjük üveges verandán, ablakpárkányon, erkélyen. Szereti a világosságot, de a tűző napot nem! A kertben mindig árnyékos helyre tegyük. Télen a lakásban tartsuk hűvös, világos helyen. Ha a balkonon vagy üveges verandán helyezzük el, a hőmérséklet ne süllyedjen 4 °C alá.
Az áttelelt növényt kora tavasszal (február-március) ültessük át középkötött kerti és trágyaföldbe, és vágjuk vissza a kívánt méretre, hogy minél dúsabban virágozzék. A fukszia virágja annál dúsabb, minél idősebb a növény.
Nyáron öntözzük rendszeresen. Télen viszont kevés vizet adjunk neki, de ne engedjük, hogy a földje teljesen kiszáradjon. A nyár folyamán ajánlatos hetente tápoldatozni, hogy a virágokat hozó új hajtások minél erőteljesebbek legyenek.
Dugványról szaporíthatjuk. Tavasszal vagy ősszel vágjunk 4-5 cm hosszú csúcshajtásokat, és dugjuk laza nedves földbe, majd a gyökeres dugványt ültessük cserépbe, tápanyagokban gazdag talajba.
Legveszélyesebb kártevője a fehér, repülő molytetű, a lisztecske. A levelek fonákját sok esetben teljesen ellepi, és a növény pusztulását okozhatja. Porzó vegyszerezéssel védekezhetünk ellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5913597533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása