Növények gondozása

Növények gondozása

Gardénia

Gardenia jasminoides

2018. január 23. - Házipraktikák

Őshazája Kelet-Ázsia. A fehér, viaszos és erős illatú virágok télen jelennek meg. A legjobb, ha télikertben neveljük, de nyáron érdemes a lakásba bevinni.
Kényes növény. Nagy figyelmet érdemel.
Télen hűvös helyen tartsuk, hogy elősegítsük a bimbóképződést. Júniustól világos, napos helyen nevelhetjük kint a szabadban. A nagyon meleg napokon védjük a tűző napfénytől.
Bőségesen öntözzük langyos, lágy vízzel. A hideg és meszes víz károsítja a növényt. Télen csak annyi vizet kapjon a virág, hogy a levelek ne lankadjanak le. A melegben gyakran permetezzük vízzel, de a virágokat ne érje a víz.
Ha hajtani kezd, 10 naponként  mészmentes műtrágyával tápoldatozzuk.
A fiatal növényt minden tavasszal, az idősebbeket csak négyévenként ültessük át mészmentes virágföldbe. Gyökereit feleslegesen ne bolygassuk, nem szereti.
Virágzás után távolítsuk el az elvirágzott  hajtásokat. Ha a hajtás végeket  visszacsípjük, a növény bokrosodik.

                                  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedveltnovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5813597633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása